Ispitni rok

05feb10

Ostalo je još nedelju dana do završetka mog prvog ispitnog roka u drugom kolu mog studiranja. U utorak me čeka još upis jedne ocene i to je završetak mojih obaveza do aprila. Naslućujete da nisam sve lepo uredno očistila, jer da jesam, ne bih spominjala april. Naime, total score je 3:2 za položene ispite. Da li je moglo bolje ? Ma naravno da jeste, ali i ovako sam prilično zadovoljna!

Pala sam srpski jezik. I to pismeni deo, tako da do usmenog nisam ni stigla. Pismeni je bio u vidu testa. 19 zadataka. 10 potpuno tačnih za prolaznu ocenu. Na testu se ocenjivalo znanje gramatike. Ruku na srce, oslanjala sam se na staru slavu i nisam se mnogo pripremala. I zaključak je taj da sam zarđala, i da me u aprilu čeka pošten posao prelaženja gradiva. I još samo jedan podatak 🙂 nije da se vadim, ili ulepšavam svoju neprolaznost na ispitu, ali samo njih 9-oro od nas 70-ak je položilo. Mnogi nisu ni prijavili u ovom roku 🙂 Sve u svemu vrlo poražavajući rezultat u poznavanju maternjeg jezika.

Sledeći predmet u padanju je bila filozofija. Ni tu se nisam mnogo pripremala, i išla sam na sreću i upoznavanje sa profesorovim načinom ispitivanja. Izvukla sam papir sa tri pitanja. Prva dva laka: odnos filozofije i drugih nauka, hrišanska teologija. I treće Marksov odnos prema istoriji i čoveku. E to treće sam znala da ima veze sa kapitalizmom, ali nisam znala sve to lepo uobličiti u smislenu celinu. A profesor traži poznavanje sva tri pitanja. Pala sam i nju, ali se ne sekiram mnogo. Rešavam to u sledećem roku.

E sad oni lepši. Ekologija položena. Ona mi je i izborni predmet. Za vreme ovog ispita sam se prvi put susrela sa načinom ocenjivanja u kom se petica (5) – ocena sa kojom se pada, upisuje u indeks. (?!?)

Opšta psihologija položena. E na ovo sam izuzetno ponosna. Gajila sam neku odbojnost prema ovom predmetu i profesorici još od pre 4 godine. I jednostavno sam imala blokadu prema učenju tog predmeta. Konačno sam rešila i tu prepreku. Ovo mi je najdraži položen ispit za sad.

Opšta pedagogija. To sam rešila još u decembru, Uradila kolokvijum, i idem u utorak na upis ocene. Profesorica je odličan predavač, pedagog, i pre svega čovek, tako da mi je ovo bio najomiljeniji predmet u prošlom semestru.

Vrlo sam zadovoljna postignutim. Pre svega zato što sam se mrdnula sa one tačke mirovanja i nedavanja ispita. Sad mislim da će svi naredni rokovi ići nekako lakše. U junu je cilj očistiti godinu, znači dati još 5 ispita. To je prvo na TO DO listi.

A šta ste vi radili dok je trajao moj ispitni rok ?

Advertisements


7 Responses to “Ispitni rok”

 1. Ajd da ne menjam ime, a i ne mogu da nadjem neke lozinke. Nije loše, samo guraj! Moja klinka ide baš tamo gde i ti, ali „zamrzla“ drugu godinu. Šta da se radi, isuviše velika cura da je izlemam! Pozzzz!

 2. 2 skoljka

  Bravo, samo napred, veruj u sebe i ne odustaj nikada. Uz to, uzivaj u svakom trenutku, to ti je najlepsi period zivota, studiranje. 🙂

 3. I ja imam u kući studenta. Ona je na trećoj godini i poslednjoj. Takodje je u ispitnom roku. Prijavila 4, polagala 2, sutra jedan i u ponedeljak jedan. Kako će proći, videćemo.
  A ja, uglavnom, ispunjavam želje, uskačem tamo gde bi ona trebala a ne stiže, pomažem joj kada treba nešto da se otkuca (seminarski, uglavnom), jer sam po profesiji daktilograf! I bodrim je, naravno, kada joj je teško! 🙂 Za to služe mame! 🙂
  Srećno i tebi draga studentkinjo!

 4. dok si ti polagala neki od nas su ocenjivali :lol:,
  moraš biti samo uporna i čestitam na položenim ispitima 🙂

 5. Mackomali, nekad pomaze i sreca, al vise se oslanjaj na grejanje stolice. Srecno!!!

 6. @ dedodoflim neka, je odmrznuće pa će onda da šiba po ispitima 😉

  @ skoljka nadam se da ću uživati. A veru malo po malo vraćam, a odustajanja više nema!

  @ dudaelixir i kako je tvoja ćerka prošla u subotu i danas na ispitu ? Jel 4/4 ?
  Kucanje seminarskih i ostalih vežba uglavnom sama obavim, i onda se kod „šminkanja“ obratim jačoj polovini.

  @ sanjar u prolazu upornost mi nije bila jača strana, ali mislim da i ona dolazi u poslednje vreme.

  @ malabreskva ja lično tako i činim. Ako nisam spremna, ne volim da vrdam, izmišljam, tražim druga pitanja..

  Svima vama, hvala na podršci i lepim rečima!
  Možete da ponovite dozu bodrenja u aprilu 😉

 7. Moja ćerka je 3/4 ali smo zadovoljne. Dobro ona to gura. Vrlo ambiciozno! Puno sreće i tebi, a sada malo odmora! 🙂 Zaslužile ste!


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s