Drugačiji prvi maj

08maj09

Nakon mnogo godina unazad odlučili smo da ovaj prvi maj provedemo kod kuće. Prethodne dve godine smo bili kod mog brata na placu, a pre toga 3 ili 4 puta na kampovanju. Stoga mislim da je bilo vreme da promenimo nešto. Na Palić u gužvu nam se nije dalo ići. A i duvao je jak vetar tako da bi vožnja do tamo više bila mučenje.
U četvrtak popodne smo obavili kupovinu. Od mesa smo uzeli ćevape, belo meso u marinadi i roštilj kobasice. Naravno za podlogu mladi crni luk. Napravili smo i salatu od krastavaca sa pavlakom. I da ne zaboravim najukusnije: muž je napravio svoj magičan preliv.

meso ispekli smo ga

Kako biste znali o čemu se radi, evo recepta: pomešate jednu pavlaku i majonez. Dodate češanj belog luka samleven ili sitno iseckan. Pobiberite i posolite po ukusu. Dobro pomešate i za dekoraciju stavite par listova peršuna. Za nekih 45 minuta roštilj je bio na stolu. Muž kaže kako mu je ovo bila najbolja vatra koju je raspalio. Prosto je uživao jer nije bilo 10-ak ljudi okolo da sugeriše i kritikuje zašto to nije onako ili nije bolja da… 😀
trpeza

Ručak je serviran. Malo smo ga fotografisali, a onda smo se bacili na uživanje. Sve je bilo izuzetno ukusno. Mislim da smo još više uživali jer nam je ovo bio prvi roštilj ove godine, a intimna atmosfera u dvoje bila je pun pogodak!



3 Responses to “Drugačiji prvi maj”

  1. Mmmmmmmmmmljac, sto ovo dobro izgleda, gladanaaaaaaaaaaa sam 🙂
    Supe je promeniti nekada i u dvoje ume da bude odlicno, sto bolje znate od mene.
    Odox da klopam 🙂

  2. Hajde prijatno ti bilo 🙂
    Mene prvi maj asocira na mnoštvo ljudi, viku, dreku, alkohol i gužvu 🙂 ali ove godine se to promenilo. I godi 😉

  3. u dvoje je uvek najbolje : )))


Postavi komentar