Društvena igra PICTIONARY

26feb09

Vreme oko božićnih i novogodišnih praznika obeležilo je igranje društvenih igara. Kako je to srećno vreme godine i mi smo se više trudili da se češće okupljamo. Drug iz Zagreba i Novog Sada došli su na raspust, Ivana i njen dečko su nas obradovali svojim češćim prisustvom. Ponekad nam se pridružio i mali batica. I klasika: muž, drug Tomo i ja.

Za igru smo saznali od Ivanine sestre Adrijane, koja je inače veliki ljubitelj društvenih igara, a ova je sam još jedna u kolekciji. Privukla nas je zato što je drugačija od ostalih, i pravo je osveženje naspram Monopola, Rizika ili Skotland Jarda. Naime, igra se u parovima. Maksimum je 4 para odnosno 8 igrača. Cilj igre je da vaš partner pogodi pojam koji crtate. Znači bitno je što vernije nacrtati pojam , da ga prvi pogodite i naravno dođete do kraja table.

Sadržaj igre:
– tabla po kojoj se kreću igrači
– kartice sa zadatim pojmovima koji se crtaju
– 6 kockica: 1 klasična, 1 sa načinima crtanja i 4 koje predstavjaju igrače
– olovke, papiri
– peščani sat
– 2 kutije u koje se stavljaju kartice sa zadatim pojmovima

pictionary-game

Ako se dobro sećam tabla ima 47 polja. Svako polje je druge boje. U igri su žuta, plava, narandžasta, zelena i crvena. Na karticama su sa obe strane zadati pojmovi raspoređeni po istim tim bojama. Tako sa jedne strane ima 5 pojmova. Olakšavajuća okolnost je ta da boje predstavljaju kategorije: žuta boja označava da zadati pojam spada u kategoriju osobe, mesta, životinje; plava označava predmet; narandžasta radnju; zelena boja nam govori da je zadati pojam težak i crvena znači da svi igraju odnosno da svi crtaju.

Jedna kockica je klasična sa brojevima od 1-6. Druga nam pokazuje način crtanja zadatog pojma. Dve stranice su rezervisane za obično crtanje(znači rukom kojom inače crtate), zatvorenih očiju, bez dizanja olovke, levom rukom(ili desnom, u zavisnosti kojom inače crtate) i dva pojma. Još je bitno napomenuti da ako se na kartici, ispred reči koju treba da crtate, nalazi strelica onda svi parovi crtaju.

Sa svojim parom se dogovorite ko će crtati prvi pojam. Svi igrači su na žutom polju. Bacite običnu kockicu i par sa većim brojem prvi kreće. Nakog toga se baca druga kockica i ona vam pokazuje na koji način crtate zadati pojam. Npr. ja sam izvukla Indiju sa strelicom. Pošto ima strelicu pokazujem je ostalima koji crtaju. Bacila sam drugu kockicu i ona se zaustavila na „bez dizanja“. Okrećem peščani sat i vreme za crtanje kreće. Mi igramo na vreme od dva peščana sata. Nekako nam je kratko samo jedan. Kada se započne sledeći krug onaj ko je crtao sada pogađa i tako redom.

Nas je jako oduševila ova igra. Neprestano smo se smejali na nečije (ne)umeće u crtanju. Ili kada neko posle neuspelog crtanja pokušava da objasni šta je ustavri hteo postići svojim žvrljanjem. I kojim asocijacijama da svog partnera navede na pravi pojam. Kod nas u Subotici ima da se kupi u Turbo limaču. Cena je oko 2 500 dinara. Već za sutra sam zakazala okršaj, pa vam se posle toga javljam sa našim smešnim crtežima.

Advertisements


11 Responses to “Društvena igra PICTIONARY”

 1. 1 Ana

  … gde moze da se kupi ova igrica?

 2. 2 Takisha6

  Gde moye da se kupi?

 3. 3 Mixer

  Isto pitanje, gde ovo moze da se kupi?

 4. 4 Maja

  trebalo bi da ima u SIgil u Pop Lukinoj 6
  http://fgsigil.blogspot.com/search/label/Igre

 5. 5 Vlada

  Prodajem ovu igru na engleskom jeziku novu nikad koriscenu
  064/3600582 Vlada

 6. 6 Una.

  Gde moze da se kupi,i po kojoj ceni?

 7. u svim centrovima

 8. Ja sam kupila preko nekog bloga, kucala sam na guglu pictionary beograd i izasao je blog s tim nazivom + blogspot.com

 9. 10 Tina

  Ја бих желела да купим ту игру, само не знам каква је. Читам разне коментаре али, ако неко може детаљније да ми објасни о чему се ту заправо ради.Овако на сајту доста добро изгледа.
  Поздрав

 10. 11 zlocko

  Imas bre na internetu pravila pa nadji i skontaj razliku. nemoj praviti slona od misa


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s


%d bloggers like this: